SSC CGL QUESTION & ANSWERS

Top 25 Confusing General knowledge Questions 'SSC CGL’

1. Which is the most abundant metal present in earth's surface?
Answer: Aluminum

2. Which is the most abundant metal present in earth?
Answer: Iron

3. Which country has the oldest National Flag?
Answer: Denmark

4. Which country has the oldest national anthem?
Answer: Japan

5. Where is National Defense College situated?
Answer: New Delhi

6. Where is National Defense Academy (NDA) situated?
Answer: Khadakwasla (Pune)

7. Where is Indian Military Academy situated?
Answer: Dehradun

8. Who is the First American president who won the Nobel Prize?
Answer: Theodore Roosevelt

9. Who is the First Russian president who won the Nobel Prize?
Answer: Mikhail Gorbachev

10. Which is the largest lake in the world?
Answer: Caspian Sea

11. Which is the Largest Fresh Water Lake in the world?
Answer: Lake Superior

12. Which place is known as land of rising sun?
Answer: Japan

13. Which place is known as land of setting sun?
Answer: “Maghreb al-Aksa”:  The land of the setting sun


14. Which place is known as land of midnight sun?
Answer: Norway

15. Heart and soul of the constitution?
Answer: Article 32

16. Necessary evil in the Constitution?
Answer: Article 22

17. Who discovered the Harappan site Lothal?
Answer: S.R.Rao

18. Who discovered the Harappan site Kalibangan?
Answer: A. Ghosh

19. Who translated Arthashastra in to English?
Answer: R. Shamasastry

20. Who translated Bhagavad Gita in to English?
Answer: Charles Wilkins

21. Who translated Manusmá¹›ti in to English?
Answer: William Jones

22. Who translated Gita Govinda in to English?
Answer: William Jones

23. Who translated Abhinjana Shakunthalam in to English?
Answer: William Jones

24. Who is the First president of Chinese republic?
Answer: Sun Yat-Sen

25. Who is the First Chairman of Chinese republic?
Answer: Mao Tse-tung

Post a Comment

0 Comments